Biologisch Bier – “Nog Eéntje”
Voor “Nog Eéntje” werd gebruik gemaakt van biologische grondstoffen: bio-mout en bio-hop. De productie van het bier gebeurt onder toezicht van TUV Nord, de controle-organisatie voor de biologische landbouw. Zij zorgen ervoor dat alles volgens de juiste spelregels gebeurt..
Nog Eéntje Licht:
Het is een blond bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Niet te bitter en met een licht zoete afdronk. Het bevat 6,5% alcohol en is verkrijgbaar in 0,33 cl flesjes. Door de nagisting is het bier verschillende jaren houdbaar, alhoewel dat niet echt de bedoeling is…
Technische gegevens:
Origineel extract (stamwort): 12° Plato
Alcohol gehalte: 6,5 % vol
Bitterheid: 25 EBU
Kleur: 14 EBC
bovengistingsbier met nagisting in de fles
koolzuurgehalte: streefwaarde 6.5 gram per liter
Energetische waarde: 50 Kcal of 205 kJ/100 mL
Ingrediënten:
Bio-grondstoffen: pilsmout, hop, water en niet-gmo gist.
Voedingswaarde per 100 ml:
Energie | 50 Kcal |
Proteïne | 0,5% |
Koolhydraten | 0,87% |
Suikers | < 0,3% |
Vetten | < 0,2% |
Verzadigde vetzuren | 0 |
Vezels | < 0,5% |
Natrium | 38,4mg |
Nog Eéntje donker
Nog Eéntje Donker is een bier met speciaal moutkarakter; de smaak is eerder karamel zonder echt zoet te zijn (door het gebruik van de (bio)-rietsuiker is het bier relatief ver uitgegist). De combinatie van eerder droog en bitter maakt van het bier (ondanks zijn relatief hoog alcoholgehalte) een vlotte doordrinker.
Technische gegevens:
Origineel extract: 16° Plato
Alcohol gehalte: 6,5% – tot 7% vol
Bitterheid: 30 EBU
Kleur: 50 EBC
bovengistingsbier met nagisting in de fles
koolzuurgehalte: streefwaarde 6.5 gram per liter
Energetische waarde: 50 Kcal = 205 kJ/100 mL
Ingrediënten:
Bio-grondstoffen: pilsmout, Munichmout, caramel-mout, hop, rietsuiker, water en niet-gmo gist.